مرچـندایزیــنگ؛ هنر طراحی و چیدمان فروشگاهی

اصول موفقیت در بازاریابی داخلی فروشگاه ها و خرده فروشی ها (مرچندایزینگ؛ هنر معاصر)

مرچـندایزیــنگ؛ هنر طراحی و چیدمان فروشگاهی

اصول موفقیت در بازاریابی داخلی فروشگاه ها و خرده فروشی ها (مرچندایزینگ؛ هنر معاصر)

مرچـندایزیــنگ؛ هنر طراحی و چیدمان فروشگاهی

بنام آفریننده زیبایی ها. در چند دهه اخیر به ویژه در ده سال گذشته، یکی از اصول مهم و بنیادین مطرح شده در امر خرده فروشی و مدیریت آن، طراحی نظام مند و چیدمان صحیح فروشگاهی است، به طوری که امروزه به عنوان یک استراتژی برتر رقابتی و قدرتی نامرئی در جهت جذب و نگهداشت مشتری به شمار می آید اما متاسفانه در کشور ما، به یکی از خلاءهای مهم در اصول فروشگاه داری تبدیل شده است (به جز معدود فروشگاه های بزرگ و امروزی تر نظیر هایپراستار).

- مشتری، فروشگاه ما را انتخاب نمی کند زیرا چندان تمایلی برای خرید کالاهایی که دسترسی به آنها برایش مشکل است را ندارد و ترجیح می دهد کالای مورد نظرش را از نزدیک لمس کند

- مشتری، فروشگاه ما را انتخاب نمی کند زیرا از دید او فروشگاه ما، قدیمی به نظر می‌رسد

- مشتری، فروشگاه ما را انتخاب نمی کند زیرا به محض ورود به فروشگاه، دچار سردرگمی و تشویش می شود. او دوست دارد همه چیز را در جای خود ببیند و بداند به دنبال چه چیز می گردد

- مشتری، فروشگاه ما را انتخاب نمی کند زیرا از نحوه خدمات رسانی کادر اداری و یا پرسنل فروش ما رضایت ندارد، از کمبود کالسکه و سبدهای چرخ دار کلافه شده است، از باجه های بازرسی نامنظم و یا راهروهای شلوغ فروشگاه دلگیر شده و یا از سیستم نامناسب تهویه هوا و یا سرویس های بهداشتی کثیف شاکی شده است. شاید هم هیچ کدام از این عوامل، کمترین تأثیری در عدم انتخاب وی نداشته اند. ممکن است علت، این باشد که فروشگاه ما دارای ویترین مناسب و جذابی نیست تا بتواند به خوبی، ما و محصولاتمان را به مشتری معرفی کند.

علت هرچه باشد، پاسخ مشخص است: "اصول طراحی و چیدمان مناسب فروشگاهی"
برخی از اهداف اصلی طراحی و چیدمان فروشگاه، این است که از فضا به طور کارآمد استفاده شود، ارتباط و تعامل بین فروشنده ها و مشتریان، تسهیل گردد، مدت زمان خدمت دهی به مشتری کاهش یابد، هزینه های کنترل به حداقل برسد، میزان سرقت و دزدبری از فروشگاه کاسته شود، حرکت های اضافی و سراسیمگی مشتریان و نیروهای فروش از بین رفته و جریان ورود و خروج و جایگزینی محصولات یا افراد روانتر گردد.
به همین دلیل و با توجه به تقاضاهای دوستان و همچنین اهمیت موضوع، تلاش می شود تا در این وبلاگ، به مباحث طراحی و چیدمان فروشگاهی و اصول مرچندایزینگ (Merchandising) به شکل مقدماتی تا حرفه ای در ایران و جهان پرداخته شود.

10 دلیلی که نشان می دهد رقبا نسبت به شما حرفه ای تر عمل می کنند


بیشترین جمله ای که ممکن است از صاحبان کسب و کارها و فروشگاه های کوچک بشنویم، این جمله است: "مشتریان من کم است و نیاز به مشتریان بیشتری دارم". همیشه این جمله را شنیده‌ایم. در این متن، به 10 دلیل اشاره شده که چرا رقبا نسبت به شما اوضاع بهتری دارند.

 

1- رقبای شما کارکنان بهتری را استخدام می‌کنند حتی اگر هزینه بیشتری برای آنها داشته باشد. این کار، بهتر از استخدام افرادی است که واقعاً علاقه‌ای به کار کردن با مردم ندارند و دوست ندارند "خوب" رفتار کنند.


2- کالاها و خدماتی که رقبای شما ارائه می دهند منحصربفرد و دور از انتظار مشتری است. مانند خشکشویی‌هایی که بدون سفارش مشتری، زیپ‌ها و دکمه‌های خراب لباس آنها را تعمیر می‌کنند و یا میوه فروشی که میوه های مشتری سالمند خود را تا جلوی ماشین او حمل می­کند. خلاصه اینکه آنها کارهایی را انجام می‌دهند که شما نمی‌کنید.

https://telegram.me/nessaei


3- آنها می دانند که چگونه با بازار خود، ارتباط برقرار کرده و سرویس مناسب به مشتریانشان ارائه دهند. 


4- رقبا می‌دانند محصولاتشان چه کاری انجام می‌دهند و چگونه عملکرد بهتری خواهد داشت و البته به گونه ای این اطلاعات را به مشتریان بیان می‌کنند که آنها فکر نکنند احمق هستند و از فروشگاه خارج ‌شوند!

5- آنها در این دنیای مجازی، دارای وب سایت هستند و می دانند که از چه جملات و کلمات کلیدی در سایت خود استفاده کنند تا مشتریان را به فروشگاه شان سرازیر کنند.



‌6- رقبای شما جهت جذب مشتریان جدید، بن های تخفیف و فرصت های ویژه ارائه می کنند و مداوم از طریق ایمیل و پیامک، مردم را مطلع و به قید قرعه، جایزه می‌د‌هند.

https://telegram.me/nessaei

7- آنها روشها و برنامه های خلاقانه جدید را امتحان می‌کنند. 


8- رقبای شما برنامه آموزشی مدون دارند تا به کارکنان خود یاد بدهند چگونه یک تجربه لذت بخش خرید را برای مشتریان فراهم کنند تا آنها احساس تمایز نمایند.



9- آنها قابلیت سوددهی و ایجاد ارزش دارند.

‌10- شرکت های رقیب، دائماً در حال مقایسه خود با دیگران نیستند و در عوض، به عملکرد خود، انتخاب محصولات مناسب و بکارگیری کارکنان شایسته توجه و دقت می کنند.

 بدون شک این 10 مورد، تمامی دلایل و عواملی نیست که رقبایتان را از شما موفقتر ساخته است اما شاید مهمترین آنها باشد.

نظرات


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی